књиге које померају границе

Део рецензије романа ''Тајна Светог Саве''

Кроз вечност се проноси и чува од злих погледа једна тајна.

Њено откриће јавности могло би да промени све.

Телефонски позив упућен прослављеном писцу, Лесандру Коларевићу, да га монах Теофан очекује на Хиландару и да за њега има важну поруку, покреће лавину догађаја који њега и изазовну Лену Хаџи-Протић увлаче у сам епицентар, шпијунаже, сплетки и убистава.

Мноштво трагова, од којих први почиње на Светој Гори у манастиру Хиландару, а завршава дубоко испод зидина старе тврђаве у Расу, главне јунаке води до коначног открића тајне Светог Саве.

Хоће ли љубав Лесандра и Лене упркос њиховим различитим животним ставовима и угроженим животима успети да опстане?

Какву тајну крију пергаменти житија Растивоја Немањића, које су писали монаси Спиридон и Доментијан, а која је сакривена дубоко у лагумима испод тврђаве у Расу?

Галерија


С. К. Белов

Саша Кузмановић Белов, прозаиста и поета, светлост дана угледао је давне 7484. године по старом рачунању времена, у старом граду Смедереву и у још старијој Србији.Захваљујући зодија -чком старословенском знаку врбе или општеприхваћеном зодијачком знаку рибе који је одређивао његове жи -вотне путање, као сањар, авантуриста и пустолов, одувек је неговао филозо- фски став према животу, знајући да је исти испуњен успонима и падовима. За- вршио је Факултет безбе- дности, Универзитета у Београду, на ком је и специјализирао.Стивен КингБожидар Дамјановић Бенедикт, Славомир Наста-сијевић, Иво Андрић, Бори-слав Пекић, само су неки од прослављених писа- ца који су имали утицаја  на његов стваралачки прозни рад. Аутор је романа Небе- ски бедеми и Тајна светог Саве, драме трочинке Ша- пат написане у лирској прози и збирке песама Зрна соли. Његова песма Презир, према одлуци стручног жи- рија штампана је 2017. у антологији посвећеној Бо- длеру-''Последњи цветови зла''.Роман Небески бедеми номинован је 2017. За Ни- нову награду за најбољи роман штампан у 2017. Тренутно ради на још три романа.  Ожењен је Аном, отац је Алексе, живи, ради и ствара у Београду.


Контакт

T: +381 60 0807 210

E:sasa.kuzmanovic112@gmail.com