Autori

Sasa Kuzmanovic Belov

Saša Kuzmanovic Belov

Njegova pesma Prkos štampana je u Knjizi njihove sramote 1999. Pesma Prezir, prema odluci stručnog žirija štampana je 2017. u antologiji posvećenoj Bodleru – “Poslednji cvetovi zla“, dok su njegove rodoljubive pesme Zemljo slavnih predaka, i Voždu Karađorđu prema odluci stručnih žirija štampane, prva, u Međunarodnom zborniku poezije Zemljo slavnih predaka 2017. godine.

Prvo izdanje romana Nebeski bedemi u izdanju IK Nova poetika iz Beograda, štampano je u martu 2017. godine. Iste godine roman je nominovan i takmičio se 2017. za ,,Ninovu nagradu“ za najbolji roman štampan u 2017. godini.

Prvo izdanje njegovog drugog romana Tajna Svetog Save, rasprodato je još u pre-tprodaji, u izdanju UK Raskovnik iz Smedereva. Štampano je i izdato 2018. godine.

Prvo izdanje sabranih dela Šapat večnosti, čini zbirka do sada neobjavljivane poe-zije, proze i drame, u izdanju autora, Saše Kuzmanovića, koje je štampano i obja-vljeno u oktobru 2019. godine.

Drugo izdanje romana Tajna Svetog Save, u izdanju autora Saše Kuzmanovića, štampano je i objavljeno u novembru 2019. godine. Na konkursu  Republičkog otkupa knjiga za biblioteke 2020. među mnogim knjigama domaćih književnika, odabran je i ovaj roman.

Drugo dopunjeno izdanje romana Nebeski bedemi u izdanju IA Belov, štampano je i objavljeno u februaru 2020. godine.

Prvo izdanje dečije knjige: Aki i čarobna knjiga u izdanju IA Belov, štampano je i objavlje-no u novembru 2020. godine. Na konkursu Gradskog otkupa knjiga za biblioteke 2020. među mnogim knjigama domaćih književnika, odabrana je i ova knjiga.

Prvo izdanje romana: Ukleta knjiga u izdanju IA Belov, štampano je i objavljeno u ju-nu 2021. godine.

Član je društva književnika Beograda.

Osnivač je i glavni i odgovorni urednik Izdavačke agencije Belov. 

Vodi radionicu kreativnog pisanja “BELOV“ za uzrast dece od 8 do 15 godina.

Trenutno radi uporedo na još tri romana i jednoj knjizi za decu.

Oženjen je Anom, otac je Alekse, živi, radi i stvara u Beogradu.

Dragana Kis

Dragana Kiš, rođena je i odrasla u Beogradu. Osnovnu i srednju školu, a kasnije i mašinski fakultet, završila je takođe u rodnom gradu.

Novela Oaza predstavlja njen prvenac. Prvo izdanje romana Nebeski bedemi u izdanju IA Belov iz Beograda, štampano je u 2020. godine.  Udata je. Živi, radi i stvara u Beogradu.

Dragana Kis
Dragan Matic

Dragan Matic

Dragan Matić  rođen je 23.04.1968. godine u Valjevu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu.

Godine  1986. upisuje se na Ekonomski fakultet u Beogradu, da bi septembra iste godine otišao u Ljubljanu, na odsluženje vojnog roka. Po završetku vojnog roka seli se za Beograd, gde oktobra 1991. godine završava  studije na  Ekonomskom faku-ltetu, za obrazovni profil spoljna i unutrašnja trgovina. Na istom fakultetu februara 2003. godine završava postdiplomske studije odbranom magistarske teze pod nazi-vom „Upravljanje organizacionim promenama“ i stiče akademsko zvanje magistar ekonomskih nauka. Obožava muziku, pre svega rok, bluz i moderni  kantri. Voli da putuje, često u kombinaciji sa posetom koncertima i festivalima. Takođe, mnogo voli i žene, ali se nije ženio i nema decu. Ne gubi nadu da će se to desiti.

Živi i radi u Beogradu.

Goran C. Randjelovic

Goran Č. Ranđelović se svojom knjigom „Želim“ po prvi put predstavlja široj čitalačkoj publici, kročeći u svet književnih stvaralaca. Rođen je u Boru 1967. go-dine, živeo i odrastao u srcu Šumadije, u gradu Kragujevcu. Završio je Fakultet tehničkih nauka u Čačku.

Potrebu da svoj duhovni svet, životnu filozofiju i emotivni odraz podeli sa drugima, pretočio je kroz poetski izraz i refleksije u delu koje je pred Vama.

Od 2004. godine živi i radi u Beogradu.

Oženjen je Jasminkom sa kojom ima ćerku Anđelu.

Goran C. Randjelovic
Milica Gligoric

Milica Gligoric

Milica Gligorić, rođena je 1983. godine u Šapcu. Živi i radi u Šapcu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu i položila je sudsko advokatski ispit. Pisanjem počinje da se bavi iz ljubavi prema književnosti i potrebom da izrazi unutrašnje bure iz sopstvene prošlosti i sadašnjosti. Nakon knjiga ,,Bela vrana’’ i ,,Sestre’’, ,,Iskupljenje’’ je njena treća knjiga. Prva knjiga „Bela vrana“, našla se u najužem izboru za NIN-ovu nagradu za knjigu godine. 

Dragan Markovic

Dragan Marković, rođen je u Beogradu 1974. godine. Po formalnom obrazovanju je turistički tehničar. Sportista, bivši pripadnik oružanih snaga vojske i policije. Suprug i otac dvoje dece.

Osnivač Društva tradicionalnih vrednosti, „Vožd“. 

Jedan od osnivača Monarhističkog fronta NjKV Princa Vladimira Karađorđevića.

Pripadnik Suverenog Vojnog Viteškog Reda Zmaja. Privrednik.

Ova zbirka priča, njegovo je prvo delo.

Dragan Markovic
Srdjan Filipovic

Srdjan Filipovic

Srđan Filipović, objavljivanjem  prve knjige, ne iznjašnjava se kao pisac dok to ne potvrdi profesorka srpskog jezika iz srednje škole ili dok ne objavi tri pisana dela.

S.F. je rođen u Beogradu 1975. godine. Poznat je policiji samo kada ga zaustavi sao-braćajna policija radi rutinske kontrole. U njegovom dosijeu stoji ozbiljno delo je-dnog nepropisnog parkiranja od pre pet godina. 

Lutajući kroz razne kreativne oblike umetnosti, spisateljsku stranu otkrio je pre dve godine i sada je pisana reč na prvom mestu.

Više o njemu u knjizi koja sledi.

Čuvajte se autora. On je pisao ovo u trećem licu.