spreman_za_srecu

Vrsta dela: Putopis

Format: A5

Broj strana: 210

Format: 21 cm

Pismo: Ćirilica

Povez: Mek

Godina izdanja: 2020.

ISBN: 978-86-81724-02-6

- 20%

770,00

Cena: 620,00

Spreman za sreću

Dragan Matić
Prosecna ocena:
4.2/5

Kategorija: Putopis

O KNJIZI

O muzici, putovanju i ljubavi

          Naša spisateljica Isidora Sekulić je u svom poznatom putopisu Pisma iz Norveške rekla:

          „Čovek je nomad po srcu svom, po misli svojoj, po idealima svojim. On je no-mad po volji božjoj, koja ga je stavila među ogromna prostranstva neba i zemlje. Davnašnja i današnja strast, da se leti, putuje bez putanja i stanica i granica, to je proboj nomadstva čovečije prirode.“

          Možda ove rečenice, istovremeno tako jednostavne, a tako filozofske najbolje opisuju suštinu dela koje se nalazi pred Vama.

          Književno delo Dragana Matića je teško žanrovski odrediti. Moglo bi se reći da je najsličnije putopisu, barem po opisima kontinenata, država, gradova, predela i različitih kultura sa kojima se pisac susreće na svojim putovanjima. Istovremeno, delo je svojevrsni priručnik za rokenrol, bluz, kantri, odnosno sadrži mnogo „poslastica“ za prave ljubitelje ovih žanrova, ali i za one koji bi želeli da zaplove ovim vodama.

          Ako svemu ovome dodamo lične i brutalno iskrene elemente iz autorovog života, dobijamo jedno pitko štivo za široku čitalačku publiku.

          Kroz nostalgično sećanje, počev od najranije mladosti autor nas vodi kroz njegove različite životne faze, uspehe i padove, zatim predele, države. Upoznaje nas sa ljudima koji su imali najsnažniji uticaj (kako pozitivan, tako i negativan) na njegov život, dovodeći nas na kraju do same suštine svoje životne filozofije.

          Zato, uživajte u putovanju…

– Saša Kuzmanović Belov, književnik