ukleta_knjiga_2d

Vrsta dela: Roman

Format: A5

Broj strana: 224

Format: 21 cm

Pismo: Ćirilica

Povez: Mek

Godina izdanja: 2021.

ISBN: 978-86-81724-08-8

 

- 20%

880,00

Cena: 700,00

Ukleta knjiga-Uada Liber

S.K. Belov
Prosecna ocena:
5/5

Kategorija: Horor/Triler/Fantastika

O KNJIZI

          ,,Kada otvorite korice Uklete knjige umesto uobičajneog putovanja u neku novu i lepšu neispričanu priču knjiga će vas u tamnu stranu ljudske duše i prokletstva koje u manjoj ili većoj meri svako od nas nosi u sebi.“

 

          Kad otvorite korice „Uklete knjige”, umesto uobičajenog putovanja u neku novu i lepšu neispričanu priču, knjiga će Vas ,,uvući” u tamnu stranu ljudske duše i prokletstva koje u manjoj ili većoj meri svako od nas nosi u sebi.

 

          ,,Čovek je čoveku vuk“, davno je rekao Plaut. 

 

          Od tada se ništa nije promenilo, jer se za sve vekove čovek malo menjao na bolje. Njegova bit, satkana od večnosti-duše i mesa-kvarljive robe, uvek i oduvek je više naginjala ka prolaznosti, kvarljivosti, pa je i sam onaj večniji deo njega, duša, bivala prizemnija, stremeći ka samouništenju.

 

          K. Belov nas stranicama ove intrigantne i u određenoj meri i kontroverzne knjige primorava da hodamo mračnim stazama samouništenja ljudskih jedinki, jer se iz zla i uništavanja drugih, rađaju gorki plodovi sopstvene propasti.

 

          Knjiga čitaoca ne može ostaviti ravnodušnim, jer će usled mnoštva eksplicitnih scena nasilja i seksa na svakog ostaviti drugačiji utisak. 

 

          Izdaja, preljuba, osveta, želja za moći i dominacijom, oslikane kroz sudbine glavnih junaka, provešće Vas kroz istoriju, vlašku magiju tajna društva, komu i ,,onostrano”, ali i rezone šizofrenog uma. 

 

          Pa ipak, čovek dok ne padne u potpunosti i ne dodirne dno, ne može se ni vratiti nazad, ne može odskočiti i ponovo se izdignuti iznad zla i mraka. Tako će i čitalac kroz knjigu tonuti sve dublje u mrak i zlo sve do njenog kraja i trenutka konačnog pročišćenja.

 

          Iako ćete čitajući stranice ovog nesvakidašnjeg dela imati utisak da Vas knjiga uvlači u svoje zlo, čineći od Vas lošije osobe, istina je drugačija, jer Vas knjiga sve vreme uči da čineći zlo drugima u stvari činite zlo prvenstveno sebi, gubeći time i sebe i one do kojih Vam je stalo, te samim tim i poslednja rečenica kojom Vas knjiga ispraća, obasjana optimizmom i nadom glasi: ,,Ako sam spasio samo jedan život, onda sam spasio ceo svet.’’

 

– Ana Kuzmanović, recenzent

 

          ,,Ukleta knjiga’’ predstavlja ambiciozno, kontroverzno i višeslojno delo, koje će Vas na samom početku povesti stranputicom zla, da bi Vas na samom kraju ponovo uzdiglo, vrativši Vas na pravi put.

 

          Neobičan sklop horora i trilera sa interesantnim i neočekivanim obrtima ra-dnji, kojima nas pisac konstantno, čak i kada mislimo da smo došli do samog kraja, iznenada iznenadi i zbuni nekim novim saznanjem, čini ovu knjigu, začinjenu eksplicitnim scenama seksa i nasilja, izuzetnom poslasticom za sve one koji u kasne noćne sate, uz plamen sveće ili logorske vatre, vole da se uplaše.

 

– Aleksandar Tešić, pisac

 

          Sjajna, neobična i veoma provokativna knjiga, čudne, zlom obavijene tematike.  Šta je ispod zla? Ko je okidač, planer i izvršitelj dela i zlodela?  U šta sve može da se preobuče ljudska sudbina? Kako to u strahu, zlu i zločinu balansira i preživljava čovekova suština? Da li to duša traži da kroz krv, osvetu, razvrat i nemoral  umiri svoje neizdrže ili to traži čovek? Žive li među nama ljudi koji neobičnim putevima stižu do svog zadovoljenja, ili su oni samo plod piščeve mašte…

 

-Dragana Kiš, spisaeljica

Od istog autora

NEBESKI BEDEMI
Saša Kuzmanović

TAJNA SVETOG SAVE
Saša Kuzmanović

ŠAPAT VEČNOSTI
Saša Kuzmanović

AKI I ČAROBNA KNJIGA
Saša Kuzmanović