Moja priča

Priča počinje davne 7484. godine, tj. 1977. u starom gradu Smederevu. Zahvaljujući staroslovenskom znaku vrbe ili opšteprihvaćenom zodijačkom znaku ribe, unapred su bile određene moje životne putanje, sanjara, avanturiste i pustolova. Uvek sam negovao filozofski stav prema životu, znajući da je isti ispunjen usponima i padovima. Mnogo puta sam padao, ali sam uvek nakon toga i ustajao, nastavljajući napred. Mnogi su me pitali koji je moj životni moto. Ne znam. Možda ne postoji, možda ga nisam još uvek napisao, a možda se ne razlikuje od stavova mnogih od vas. Zato vas pozivam da kroz moja književna dela pokušamo zajedno da pronađemo životni moto, svako za sebe, i da nakon iščitavanja stranica knjiga pričamo, sučeljavamo mišljenja. Biću vam na raspolaganju, jer ja sam tu i nemam gde da odem, jer još sam tu i još me ima…

S.K.Belov-Sasa-Kuzmanovic-Belov

Saša Kuzmanović Belov, književnik

Ko je S.K. Belov?

Saša Kuzmanović – Belov, prozaista i poeta, iako počinje da korača te davne 1977. , prve ozbiljne književne korake korača njegovim prvim izdanjem romana Nebeski bedemi 2017. godine. Moja pesma Prkos štampana je u Knjizi njihove sramote 1999. Pesma Prezir, prema odluci stručnog žirija štampana je 2017. u antologiji posvećenoj Bodleru – “Poslednji cvetovi zla“, dok su njegove rodoljubive pesme Zemljo slavnih predaka, i Voždu Karađorđu prema odluci stručnih žirija štampane, prva, u Međunarodnom zborniku poezije Zemljo slavnih predaka 2017. godine.

Prvo izdanje romana Nebeski bedemi u izdanju IK Nova poetika iz Beograda, štampano je u martu 2017. godine. Iste godine roman je nominovan i takmičio se 2017. za ,,Ninovu nagradu“ za najbolji roman štampan u 2017. godini.

Prvo izdanje mog drugog romana Tajna Svetog Save, rasprodato je još u pretprodaji, u izdanju UK Raskovnik iz Smedereva. Štampano je i izdato 2018. godine.

Prvo izdanje sabranih dela Šapat večnosti, čini zbirka do sada neobjavljivane poezije, proze i drame, u izdanju autora, Saše Kuzmanovića, koje je štampano i objavljeno u oktobru 2019. godine.

Drugo izdanje romana Tajna Svetog Save, u izdanju autora Saše Kuzmanovića, štampano je i objavljeno u novembru 2019. godine. Na konkursu  Republičkog otkupa knjiga za biblioteke 2020. među mnogim knjigama domaćih književnika, odabran je i ovaj roman.

Drugo dopunjeno izdanje romana Nebeski bedemi u izdanju IA Belov, štampano je i objavljeno u februaru 2020. godine.

Prvo izdanje dečije knjige: Aki i čarobna knjiga u izdanju IA Belov, štampano je i objavljeno u novembru 2020. godine. Na konkursu Gradskog otkupa knjiga za biblioteke 2020. među mnogim knjigama domaćih književnika, odabrana je i ova knjiga.

Prvo izdanje romana: Ukleta knjiga u izdanju IA Belov, štampano je i objavljeno u junu 2021. godine.

Član sam društva književnika Beograda.

Osnivač sam, glavni i odgovorni urednik Izdavačke agencije Belov. 

Vodio sam radionicu kreativnog pisanja “BELOV“ za uzrast dece od 8 do 15 godina.

Trenutno radim uporedo na još tri romana i jednoj knjizi za decu.

Oženjen sam Anom, otac sam Alekse, živim, radim i stvaram u Beogradu.