Naslovna-korica-romana-Ukleta-knjiga

Vrsta dela: Roman

Format: A5

Broj strana: 224

Format: 21 cm

Pismo: Ćirilica

Povez: Mek

Godina izdanja: 2021.

ISBN: 978-86-81724-08-8

Roman Ukleta knjiga

S.K. Belov

Kategorija: Horor/Triler/Fantastika

O ROMANU

,,Kada otvorite korice Uklete knjige umesto uobičajneog putovanja u neku novu i lepšu neispričanu priču knjiga će vas u tamnu stranu ljudske duše i prokletstva koje u manjoj ili većoj meri svako od nas nosi u sebi.“

          Kad otvorite korice „Uklete knjige”, umesto uobičajenog putovanja u neku novu i lepšu neispričanu priču, knjiga će Vas ,,uvući” u tamnu stranu ljudske duše i prokletstva koje u manjoj ili većoj meri svako od nas nosi u sebi.

          ,,Čovek je čoveku vuk“, davno je rekao Plaut. 

          Od tada se ništa nije promenilo, jer se za sve vekove čovek malo menjao na bolje. Njegova bit, satkana od večnosti-duše i mesa-kvarljive robe, uvek i oduvek je više naginjala ka prolaznosti, kvarljivosti, pa je i sam onaj večniji deo njega, duša, bivala prizemnija, stremeći ka samouništenju.

          K. Belov nas stranicama ove intrigantne i u određenoj meri i kontroverzne knjige primorava da hodamo mračnim stazama samouništenja ljudskih jedinki, jer se iz zla i uništavanja drugih, rađaju gorki plodovi sopstvene propasti.

          Knjiga čitaoca ne može ostaviti ravnodušnim, jer će usled mnoštva eksplicitnih scena nasilja i seksa na svakog ostaviti drugačiji utisak. 

          Izdaja, preljuba, osveta, želja za moći i dominacijom, oslikane kroz sudbine glavnih junaka, provešće Vas kroz istoriju, vlašku magiju tajna društva, komu i ,,onostrano”, ali i rezone šizofrenog uma. 

          Pa ipak, čovek dok ne padne u potpunosti i ne dodirne dno, ne može se ni vratiti nazad, ne može odskočiti i ponovo se izdignuti iznad zla i mraka. Tako će i čitalac kroz knjigu tonuti sve dublje u mrak i zlo sve do njenog kraja i trenutka konačnog pročišćenja.

          Iako ćete čitajući stranice ovog nesvakidašnjeg dela imati utisak da Vas knjiga uvlači u svoje zlo, čineći od Vas lošije osobe, istina je drugačija, jer Vas knjiga sve vreme uči da čineći zlo drugima u stvari činite zlo prvenstveno sebi, gubeći time i sebe i one do kojih Vam je stalo, te samim tim i poslednja rečenica kojom Vas knjiga ispraća, obasjana optimizmom i nadom glasi: ,,Ako sam spasio samo jedan život, onda sam spasio ceo svet.’’

– Ana Kuzmanović, recenzent

          ,,Ukleta knjiga’’ predstavlja ambiciozno, kontroverzno i višeslojno delo, koje će Vas na samom početku povesti stranputicom zla, da bi Vas na samom kraju ponovo uzdiglo, vrativši Vas na pravi put.

          Neobičan sklop horora i trilera sa interesantnim i neočekivanim obrtima ra-dnji, kojima nas pisac konstantno, čak i kada mislimo da smo došli do samog kraja, iznenada iznenadi i zbuni nekim novim saznanjem, čini ovu knjigu, začinjenu eksplicitnim scenama seksa i nasilja, izuzetnom poslasticom za sve one koji u kasne noćne sate, uz plamen sveće ili logorske vatre, vole da se uplaše.

– Aleksandar Tešić, pisac

 

          Sjajna, neobična i veoma provokativna knjiga, čudne, zlom obavijene tematike.  Šta je ispod zla? Ko je okidač, planer i izvršitelj dela i zlodela?  U šta sve može da se preobuče ljudska sudbina? Kako to u strahu, zlu i zločinu balansira i preživljava čovekova suština? Da li to duša traži da kroz krv, osvetu, razvrat i nemoral  umiri svoje neizdrže ili to traži čovek? Žive li među nama ljudi koji neobičnim putevima stižu do svog zadovoljenja, ili su oni samo plod piščeve mašte…

-Dragana Kiš, spisaeljica

 

,,Ukleta knjiga“ našla se na listi čekanja domaće produkcijske kuće Firefly productions d.o.o. za ekranizaciju priče. Inače pod pokroviteljstvom spomenute produkcijske kuće, snimnjene su domaće serije, Tajkun, Močvara, Kalkanski krugovi, Porodica, Klan, Kljun…