Video snimci

Na ovoj stranici, možete pogledati snimke promocija knjiga: Nebeski bedemi u Imago Centru 05.03.2017., Nebeski bedemi u biblioteci Milutin Bojić 24.05.2017., Nebeski bedemi u narodnoj Biblioteci Smederevo 12.10.2017., Tajna Svetog Save u biblioteci Milutin Bojić 30.05.2018.

Svečana promocija romana Nebeski bedemi, pred punom salom u Imago Centru u Beogradu održana je 25.03.2017.

O romanu su govorile književnice Ljiljana Šarac, Milica B. Cincar-Popović, književnik Saša Edi Đorđević i ispred izdavača Milomir Bata Cvetković. Prenosimo Vam impresije spisateljica i urednika o romanu Nebeski Bedemi.

,,Smederevo u Sašinom romanu više nije dekor, više nije toponim. Smederevo postaje jedan od glavnih junaka, ono je nešto što se u književnosti zove lajk motiv, ponavlja se iz priče u priču, iz ideje u ideju i vodi Vas kao neko ko postavlja pravila igre i poentira na kraju. Sašine ljubavi su tužne. Imam utisak da je ovaj roman otkrio neku šekspirovsku crtu našeg autora, jer on govori o izuzetnim ljubavima, o snažnim, o sudbonosnim, o beskompromisnim ljubavima, jer samo takve ljubavi zaslužuju da budu zabeležene. U ovoj knjizi ćete prepoznati fine nanose, kao fini sedef na školjci, a to su izuzetna znanja iz istorije, tradicije, kulture. Srešćete se sa davno zaboravljenim mitološkim bićima, morama, Moranom, vukodlacima, i sve će to biti fini začin pričama koje treba iščitavati polako i segmentalno da se sve ovo slegne. Zaplovite ovom Dunavskom pričom. Popnite se na Smederevske bedeme i dosegnite Sašine nebeske prostore.“

-Ljiljana Šarac, književnica

,,Roman Nebeski bedemi je metafizički roman. Sašine ljubavne priče nisu tužne, one su onakve kakve moraju biti sudbinske priče. Nema veće energije od energije ljubavi, ali energija ljubavi može da se istroši tako što će dvoje ljudi napraviti svoju porodicu, svoju zajednicu, preliti svoju energiju i svoja ostvarenja na svoju decu, a ljubav može i da se prekine onda kada je na najvećem vrhuncu, apsolutnom vrhuncu, da se ulije u zemlju i da čini sudbinu te zemlje. Upravo su to učinile ljubavi u romanu Nebeski bedemi. One se zato završavaju smrću, svaka mora da se završi smrću jer svaka postaje deo energije zemlje ovih prostora. Saša u romanu predstavlja drugu ezoterijsku tezu: “Velike ljubavi koje se javljaju na zemlji koja može da izrodi velike ljubavi, po-novo u nju poniru i svaki put su praćene vukom, odnosno starim, prethrišćanskim simbolom Srbije“. Na samom kraju autor daje nagoveštaj da bi on mogao biti taj jedan isti hrabri borac koji se bori za slobodu Srbije, koji je konačno dobio mogućnost da svoju ljubav ne pokopa u zemlju već da je u svom životu ostvari. Ta ideja da bi on mogao biti taj koji može da ostvari svoju ljubav, da ne umire, pokazuje da Srbija ulazi u novo doba. To je optimistična ideja zbog koje treba biti ushićen, to je revolucionarna ideja. Sašin roman zapisuje ono što se dešavalo na ovim prostorima kroz istoriju koja se završava i nagove-štava novo doba.“

-Milica B. Cincar-Popović, spisateljica

,,Atmosfera romana Saše Kuzmanovića, Nebeski bedemi je najjednostavnije rečeno filmična. Prilikom iščitavanja rukopisa, sve vreme sam imao utisak da iščitavam scenario za neki ozbiljan epski i istorijski filmski spektakl. Srećan sam da je našoj izdavačkoj kući pripala čast da objavi ovakav roman. Kao ljubitelj arhaičnosti u pisanju, fasciniran sam. Mnogo ljudi, koji su u žanrovima gde se neguje arhaika, pokušava da dohvati taj momenat arhaike, da oslika prošlo vreme, ali je malo onih koji u tome uspeju. Saša je u ovome uspeo sto posto iz dva razloga. Prvi razlog je izuzetna istraživačka posvećenost u pisanju, a drugi razlog je izuzetno poznavanje srpske istorije, kulture i tradicije. Konačno smo dobili naslov koji je posebno redak i koji će imati svoju čitalačku publiku.“

-Milomir Bata Cvetković, urednik

24.05.2017. u Biblioteci Milutin Bojić, sa početkom u 19 časova, održana je promocija romana Nebeski bedemi, autora Saše Kuzmanovića Belova. Pored autora romana, o romanu su govorili Luka Mičeta, književnik i novinar, književnica Slađana Bajčić, kao i urednik programa Olga Ječmenica, dipl. filolog koja je o knjizi razgovarala sa autorom i pružila sopstveno viđenje trenutne situacije i nepoznavanja naših narodnih običaja, mitova i legendi, kao i celokupnog panteona staroslovenskih božanstava.

Pred punom salom Narodne biblioteke u Smederevu, 12.10.2017., predstavljen je roman autora Saše Kuzmanovića Belova, Nebeski bedemi. O romanu su pored autora romana govorili, književnik Saša Edi Đorđević, Sanja Bulajić Vujović, profesor istorije i književnik Uroš Timić, koji je ujedno i razgovarao o romanu sa Sašom Kuzmanovićem Belovim.

U prostoru Biblioteke Milutin Bojić, 30.05.2018., predstavljen je novi roman autora Saše Kuzmanovića Belova, Tajna Svetog Save. O liku i delu srpskog prosvetitelja, kao i o magijskom značaju njegovog imena i povezanosti sa starim predhrišćanskim božanstvima Safi i Dajbogu, govorio je autor romana. Urednik i voditelj programa bila je neprevaziđena g-đa Olga Ječmenica, dipl. filolog, koja je o knjizi razgovarala sa autorom.

U prostoru Književnog kluba IA Belov, 07.03.2020., predstavljena je novela autora Dragane Kiš, OAZA. O noveli Oaza, govorili su autorka romana, Saša Kuzmanović Belov, književnik i Dragan Stanišić, književnik. Urednik i voditelj programa bila je PR IA Belov, g-đa Ana Kuzmanović.